ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hokejovým Kohoutům vrcholí příprava na jejich pátou sezónu. V prvním z šesti testovacích utkání je přijelo prověřit mužstvo z Uničova. Českotřebovský klub bude v novém soutěžním ročníku obhajovat stříbrné medaile.

Po dvou relativně vyrovnaných třetinách se domácí dostali do trháku v závěrečné části hry. Hosté z Uničova nakonec prohráli 4:8. Výsledek však nebyl tím hlavním, co trenéra Kohoutů zajímalo. “Potřebovali jsme si zahrát. Myslím si, že utkání splnilo účel. Jsou tady osvědčené dvojice, které hrají spolu. To nebudeme do sezóny trhat,” uvedl trenér Kohoutů Jaromír Jindřich.

Soupiska českotřebovského klubu se před nadcházejícím soutěžním ročníkem proměnila. Několik hráčů odešlo, nahradit by je však měly nové posily. “Přišli do útoku Michal Křečan, Martin Šejba. Do obrany přišel Jakub Procházka, dělají se ještě další hráči,” řekl trenér Jindřich.

Diváci ale v akci viděli i hokejisty, na které by Kohouti mohli spoléhat v následujících sezónách. “Dali jsme šanci i místním odchovancům. Nastoupili tady dva hráči z Lokomotivy. Já si myslím, že to je cesta té budoucnosti,” doplnil Jaromír Jindřich.

Na první vítězné utkání, i když pouze v přípravě, bude chtít Česká Třebová navázat v neděli 10. září proti Chrudimi.