ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zimní stadion má po čtvrtku za sebou první zápas v krajské hokejové lize. Do dějiště utkání přijela Závodní hokejová Pardubice, aby poměřila síly s místním oddílem. Pro obě mužstva mělo být střetnutí reparátem za výsledkově neúspěšné úvodní kolo soutěže. Lokomotiva v prvním mistrovském utkání sezóny podlehla Spartaku Choceň, ZH Pardubice nestačila na Chrudim.

Ve vzájemném souboji byl stav po dvou třetinách nerozhodný 3:3. Rozhodnutí přinesla až závěrečná část hry. Úvod poslední třetiny vyšel lépe v černém hrajícímu týmu hostí. Jeho převahu přetavil v čase 45:14 ve vstřelenou branku dorážející Otakar Janecký, kterému asistoval Roman Koblížek. Další gól inkasovala v oranžovém nastoupivší Lokomotiva v čase 48:42 po rychlém protiútoku od Lukáše Procházky, jemuž přihrávali Michal Křečan a Martin Šindler. Domácí se ovšem nehodlali vzdát. Bojovnost a zvýšený důraz před brankou soupeře vyústily ve vyrovnání. Na rozdíl jednoho gólu snížil ve 49 minutě 57 vteřině Ondřej Kopečný, na jehož brance měl podíl i asistující Miroslav Váně. Na časomíře svítilo 50:33 a Roman Černý gólově dokončil akci započatou Bořkem Jetmarem a Petrem Kvasničkou. Závěr střetnutí nabídl šance na obou stranách. Zdálo se však, že se oba soupeři rozejdou smírně. Střelecké pokusy totiž buď nemířily přesně, nebo je brankáři dokázali zneškodnit. Rozhodující úder přišel po velmi sporné situaci v čase 58:22.

Oba trenéři se shodli, že pro ně byla skrumáž před brankou domácích velmi nepřehledná, a ponechali rozhodnutí na rozhodčích. Vítězná trefa byla připsána Martinu Šejbovi, a tak se hosté z Pardubic opět ujali vedení. Domácímu mužstvu nepomohla na cestě za vyrovnáním ani hra bez brankáře. Lokomotiva tedy svému soupeři podlehla v poměru 5:6, po třetinách 1:2, 2:1 a 2:3, ačkoli většina diváků, kterých se na stadionu celkem sešlo 271, odcházela z hlediště s pocitem, že by utkání více slušelo remízové rozuzlení.