ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zanedlouho odstartuje nový ročník “Krajské hokejové ligy” a Kohouti budou obhajovat úspěchy z posledních let.

Výsledkově se českotřebovskému hokejovému klubu testovací zápasy příliš nepovedly. Ze čtyř duelů tři prohrál, v závěru přípravného období se však karta obrátila. “Dalo by se říct, že poslední přípravné utkání se nám povedlo. Generálku jsme zvládli, takže v podstatě můžeme být spokojeni,” sdělil OIK TV trenér Jaromír Jindřich.

Na posledních trénincích před zahájením mistrovských zápasů trenéru Jindřichovi vinou zranění chyběli Fúzik, Veselý a Zítka. Jmenování budou po doléčení součástí kádru, který doznal několika změn. Posilou do útoku by měl být Patrik Stehno. “V Náchodě, kde jsem působil, jsem strávil tři roky. Povedlo se nám třikrát získat medaili, z toho dvakrát titul. Česká Třebová je pro mě nová výzva,” uvedl Patrik Stehno.

Stálicí obranných řad zůstává Václav Lesák. Ten se stal novým kapitánem mužstva. Jako pomyslná pravá ruka trenéra sleduje počínání nových hráčů jak na ledě, tak v kabině. “Kluci zapadli dobře, posilami určitě budou. Někteří hráči odešli, ale myslím, že tým minimálně stejně silný jako loni. Když si to všechno sedne, tak to bude dobré,” řekl Václav Lesák.

Dobrý je na stupnici školního hodnocení za tři. Tentokrát by však Kohouti po dvou třetích místech z předchozích let chtěli vystoupat ještě výš. Nejlépe na příčku nejvyšší, kterou loni získali v soutěži divácké návštěvnosti. “Základním cílem je semifinále, nejlépe finále,” shrnul předseda oddílu Vladimír Vaněk. Ambice celého mužstva vyjádřil brankář Kamil Nimmerrichter: “Posílili jsme, proto si myslím, že letos už bychom ten titul měli jak se říká urvat.”

Pouť za stanoveným cílem zahájí Kohouti 2. října v Hlinsku. První domácí zápas sehrají ve středu 5. října s Chrudimí.