ČESKÁ TŘEBOVÁ – 924 diváků vidělo na zimním stadionu v České Třebové další finálový zápas krajské ligy ledního hokeje mezi domácími Kohouty a Světlou nad Sázavou. K titulu krajského přeborníka ji scházelo jediné vítězství, Kohouti tak odvraceli mečbol. První třetina skončila 2:1, druhá 1:2.

Do třetí třetiny nastupovali domácí Kohouti a hokejisté Světlé nad Sázavou za stavu 3:3. Neuplynula ani 41. minuta zápasu a domácí inkasolovali branku. O tu se postaral Ondřej Včela. Během 43. minuty došlo za podražení k vyloučení domácího Hemského. O pár sekund později si šel sednout i trestnou jeho kolega Fúzik za krosček. Početní převahu na ledě hosté využili, když Doležal zvýšil na 3:5. Aby toho nebyl málo, tak ve 46. minutě domácí opět hráli v oslabení. Za podražení si šel sednout Jindřich. Domácí oslabení přečkali a vzápětí se jim podařilo snížit zásluhou Škvora. Jakoby do Kohoutů vjela nová energie, obraz hry se úplně změnil. Kohouti stále atakovali hostující branku. Fúzik byl úspěšný a vyrovnal stav zápasu na 5:5. Minutu po něm se nemýlil Hemský a bylo jasné, že tento zápas nebude posledním v letošním finále. Hosté byli pod neustálím tlakem, bránili se všemi prostředky. To se jim nevyplatilo v 55. minutě, kdy rozhodčí zákrok hostujícího Ondřeje Včely na Jindřicha vyhodnotil jako trestné střílení. V něm byli domácí úspěšní a zvýšili tak na 7:5. Ke konci zápasu Světlá odvolala brankáře. Hru 6 na 5 využili dvacet sekund před koncem, když na 7:6 snížil Ondřej Včela. Střelou do prázdné branky deset sekund před koncem potvrdil vítězství domácích Fúzik. Konečný stav 8:6.

Stav finálové série, kde se hraje na tři vítězné, je tak 1:2. Další zápas se hraje ve středu 22. března ve Světlé nad Sázavou. Pokud ani tento duel nerozhodne, a Kohouti jej získají na svoji stranu rozhodne tak poslední zápas. Ten se bude konat v neděli 26. března v České Třebové.