ČESKÁ TŘEBOVÁ – Speciální atmosféru prvního domácího zápasu hokejových Kohoutů v nové sezóně měly na zimním stadionu podtrhnout dvě události. Nejprve společnost Pirell předala Klubu Hvězdička šek na 7 tisíc korun, následně vhodil úvodní buly starosta České Třebové Jaroslav Zedník.

První gól zápasu mezi Kohouty a Chrudimí padl v 7. minutě. Po asistencích Škvora a Vondráčka se trefil David Smékal.

Ve 21. minutě přidal druhou branku domácích Marek Hemský, jemuž asistoval Vlček. 33. minuta přinesla gól Michaela Schejbala, který korunoval spolupráci Pelána a Pejchy.

Čtvrtý gól domácího celku vidělo 368 diváků v 41. minutě. Tomáš Zadina dorážkou zužitkoval přesilovku pěti proti třem, asistence si připsali Vondráček a Vlček. Početní výhodu měli v průběhu závěrečné části hry k dispozici i hosté, ale skórovat se jim nepodařilo.

Ve třetí třetině vyšly hokejistům českotřebovského klubu také přesilové hry. Jednu z nich, konkrétně pět na čtyři, využili po kombinaci Škvora s Finkem. Jejich akci zakončil v 53. minutě přesnou střelou a svým druhým gólem v utkání Michael Schejbal.

I přes několik příležitostí na obou stranách se již skóre nezměnilo. Česká Třebová možná až překvapivě snadno porazila Chrudim 5:0.

Ze dvou odehraných zápasů získali Kohouti plný počet bodů, bilanci si budou moci ještě vylepšit v neděli 9. října, kdy v domácím prostředí přivítají Poličku.