ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hokejoví Kohouti bojovali v semifinále play-off s týmem Moravské Třebové. Hráči domácího celku před sebou měli jednoznačný cíl. Tedy zvítězit a vyrovnat tak stav série na 1:1. K němu měly výrazně našlápnuto již po první třetině, která skončila stavem 5:1. Za domácí skórovali: Fúzik, Vlček, Fousek, Pelán a Fischer. O branku hostí se postaral Čikl.

Ze začátku druhé třetiny měla Moravská Třebová několik šancí, které domácí brankář Nimmerrichter zlikvidoval. Jako nájezd hostujícího Kučery. Domácí se nevzdávali a dokázali jasnou převahu na ledě. Dvouminutový trest domácího Váněho za hru vysokou holí statečně ubránili, aby pak začátkem 33 minuty Jindřich za asistence Lesáka a Fúzika zvýšil na 6:1. Vzápětí po nahrávce Fúzika opět skóroval Jindřich na 7:1. Ve 37. minutě úspěšně zakončil svou sólovou jízdu Zitka a bylo to 8:1. O zhruba minutu později sebral domácí Fúzik hostujícímu brankáři puk, přihrál Fischerovi a bylo to 9:1. V závěru třetiny hosté po nájezdu Aulehly a dorážky Faltuse snížili na 9:2.

Třetí třetina pro domácí začala dvouminutovým trestem Schejbala za napadení. Tuto šanci hosté i po několika střelách na domácího brankáře neproměnili. Naopak vzápětí po dorážce Fúzika domácí zvýšili na 10:2. Hosté stupňovali nápor, ale šance neproměnili. Naopak domácí proměnili přesilovku, když byl vyloučen hostující Prokop, střelou Schejbala a zvýšili na 11:2. Ve druhé polovině třetiny se domácí sestava zúžila. Fischer, autor dvou branek musel jít kvůli zranění do šatny. Vlček s Jindřichem za nesportovní chování dostali desetiminutový trest. Ve 47. minutě se ještě podařilo hostům z Moravské Třebové snížit na 11:3. Tak také skončil druhý zápas v play-off.

Další domácí zápas v play-off s Moravskou Třebovou se bude hrát ve středu 17. února od 18:30 hodin.