ČESKÁ TŘEBOVÁ – 27. kolo krajské hokejové ligy nabídlo souboj týmů z čela tabulky. Druhá Česká Třebová hostila třetí Světlou nad Sázavou. Po dvou třetinách měli k vítězství lépe nakročeno hosté, když vedli 5:2.

I do závěrečné části hry vstoupila lépe Světlá nad Sázavou v modrém. Varga však nemířil přesně a gólem neskončila ani střela kapitána v bílém hrajících Kohoutů Petra Vlčka. Poté bylo rušno před oběma brankami. Ve 49. minutě snížil na 3:5 Petr Vlček, jemuž asistovali Hemský a Škvor.

Hráči Světlé nad Sázavou se v dalším průběhu třetí třetiny museli bránit několika přesilovým hrám domácího týmu. V početní výhodě pěti proti čtyřem stříleli Hemský, Jindřich nebo Vlček, ale kýžený gól se Kohoutům vstřelit nepodařilo.

Udeřilo naopak na druhé straně. V 56. minutě korunoval spolupráci Křišťana a Petra Včely Vojtěch Varga. Definitivní podobu dal výsledku v 59. minutě opět Vojtěch Varga, který zužitkoval přihrávku Šudomy. Kohouti tak Světlé nad Sázavou podlehli 3:7.

Hosté svého soupeře sesadili ze druhého na třetí místo tabulky. Česká Třebová své postavení může vylepšit v duelu posledního kola základní části s Moravskou Třebovou. V neděli 24. ledna startuje play-off.