ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sedmnáct bodů a první místo průběžné tabulky, takové bylo postavení českotřebovských Kohoutů v krajské lize ledního hokeje před domácím zápasem s dlouholetým rivalem, Moravskou Třebovou. Ta se 14. body “okupovala” příčku čtvrtou .

Do třetího dějství nastupovaly celky za stavu 0:2 pro hostující mužstvo a domácí v modrobílém měli ještě minutu a dvacet vteřin početní výhodu. 497 diváků vidělo hned v úvodu několik šancí na obou stranách. Gólem skončila ale až akce, kterou v čase 47:02 zakončil českotřebovský Ladislav Jindřich. O minutu a půl později se skóre zápasu opět měnilo. Vlček našel Hemského a ten vyrovnal na 2:2.  “My jsme bojovali samozřejmě, neměli jsme tady všechny hráče. Kluci měli úkoly, který plnili na sto procent. Stoprocentní bojovnost dneska, určitě jsme si zasloužili vyhrát, bohužel se nám to nepodařilo,” řekl trenér HC Slovanu Moravská Třebová Igor Čikl

Velký obrat domácích dokonal v čase 53:33 Pavel Pelán. “Nekritizuju rozhodčí, ale bohužel to absolutně nezvládli. Stojím na modrej čáře, dostaneme  třetí gól z metrovýho ofsajdu. Z mýho pohledu to ovlinili,”  sdělil  trenér HC Slovanu Moravská Třebová Igor Čikl

Hosté se však nevzdávali a třináct vteřin před koncem dostal puk za záda brankáře Nimmerrichtera Martin Řehulka. “My jsme měli útočný pásmo, byli jsme na kotouči, mohli jsme to tam zašlápnout, myslím třicet vteřin do konce utkání. Místo toho jsme chtěli hrát a to se nám vymstilo,” řekl trenér HC Kohouti Česká Třebová Jaromír Jindřich.

Došlo tedy na pětiminutové prodloužení se třemi hráči na ledě, které ale již po třicetisedmi vteřinách ukončil svojí akcí Marek Hemský. “Byl jsem na puku asi 20 vteřin. Uspal jsem je a otevřel jsem je do brány a padnul gól,”  sdělil OIK TV útočník Marek Hemský.

    Po sedmi zápasech je Česká Třebová stále v čele tabulky krajské hokejové ligy a v neděli 30.října přivítá se svém ledě Litomyšl.