ČESKÁ TŘEBOVÁ – Krajská hokejová liga nabídla derby mezi Českou Třebovou a Litomyšlí. Po dvou třetinách utkání bylo skóre nerozhodné 2:2.

V úvodu třetí třetiny měli domácí Kohouti výhodu přesilové hry. Hráči Litomyšle se však nejen ubránili, ale dokonce se jim podařilo skórovat. Akci Pilavky a Barkóciho ve 43. minutě a 7. vteřině zakončil Michal Budina – 2:3.

Neuplynula ani minuta a hráči z rodiště Bedřicha Smetany trestali znovu. Kohouti propadli na útočné modré čáře, kotouče se zmocnili hosté a jejich rychlý protiútok skončil gólem Tomáše Mečiara, jemuž asistovali Novotný s Budinou.

Domácímu celku se nevedlo jak v obraně, tak útoku, což dokumentuje šance Jaroslava Moučky, který netrefil odkrytou svatyni brankáře Kalouska.

Větší část z pěti set osmi diváků rozradostnil po osmačtyřiceti minutách a dvaceti sekundách domácí Ladislav Jindřich, který po přihrávce Prachaře snížil na rozdíl jediné branky. V závěru zápasu sice Kohouti odvolali brankáře, ale na vyrovnání nedosáhli.

Derby mezi Českou Třebovou a Litomyšlí skončilo výsledkem 3:4. Kohouti, kteří patří mezi favority soutěže, si domácí bilanci budou moci vylepšit ve středu 1. listopadu v duelu s Havlíčkovým Brodem.