LANŠKROUN – Další kolo Krajské hokejové soutěže mužů Královéhradeckého kraje je minulostí. TJ Lanškroun tentokrát na svém stadionu Bóži Modrého vyzvala “béčko” Trutnova. Po dvou třetinách vedli lanškrounští 6:5.

Hned z kraje třetí třetiny se prosadili hosté v modrém. Po nahrávce Tatara skóroval hráč s devatenáctkou na zádech Vambera a vyrovnal na 6:6. Vzápětí rozhodčí vylučovali na obou stranách, domácí nabídnutou přesilovku 4 na 3 nevyužili. S přibývající minutami si čím dál větší tlak vypracovávali trutnovští, kteří na lanškrounského gólmana Šolce vypálili několik střel. Ke slovu se ale dostali i domácí, možnost poslat svůj tým do dovedení měl například Masopust. Zhruba sedm minut před koncem měl na své holi gólovku hráč hostí Janoušek, úspěšný ale nebyl. O chvíli později se mohli vedení v zápase ujmout Orli, Kužílkova střela ale v bráně neskončila. V čase 56:13 se hosté dočkali. Tatar nahrál Gabrielovi a ten se zapsal na listinu střelců. 6:7.

Příležitost vyrovnat měli domácí ihned vzápětí. Sudí vyhodnotili zákrok na Malého jako nedovolený a nařídili trestné střílení. Sám faulovaný hráč ale neuspěl a stav zápasu byl nadále 6:7. V samotném závěru mohli Orli vyrovnat při přesilovce 5 na 3 a následně ještě odvolali brankáře.

Sto šedesátka diváků, která si našla cestu na stadion Bóži Modrého, již žádný gól neviděla a utkání skončilo 6:7. V následujícím šestém kole ORLI hostili TJ Spartak Nové Město n./Metují “B“, kterému podlehli 1:6.