ČESKÁ TŘEBOVÁ – V úvodním utkání nové sezóny vyzvalo hlavní mužstvo kuželkářského oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová soupeře ze Šumperka. Oba týmy do utkání vstupovaly s odhodláním získat na počátku nového ročníku body do tabulky. Domácí družstvo nastoupilo do zápasu v oranžovo-černé kombinaci. Jeho soupeř KK Šumperk byl pro funkcionáře i hráče třebovského oddílu velkou neznámou, neboť se jednalo o první vzájemné měření sil.

Papírovým favoritem střetnutí byl domácí tým. Jeho představitelé jsou si však vědomi faktu, že i přes zkušenosti z vyšší soutěže je důležité jít zápas od zápasu, nevytvářet na hráče tlak přehnanými ambicemi a hlavně sbírat body. Po sestupu z první ligy prošel kádr domácího týmu četnými změnami, a tak je cílem pro letošek záchrana. Novou akvizicí Lokomotivy je bývalý reprezentant Theodor Marančák, který se k aktivní činnosti vrátil po delší pauze. Pro domácí by však díky svým zkušenostem měl být velkou posilou a pravidelným sběratelem bodů. A právě do první třetiny zápasu, který řídila rozhodčí Alena Holcová, nastoupil v domácích barvách Theodor Marančák spolu s Jiřím Kmoníčkem. Proti nim se postavila dvojice Miroslav Smrčka a Ivo Mrhal. První třetina skončila nerozhodně, když Marančák přehrál Smrčku a naopak Mrhal Kmoníčka. Česká Třebová vedla o šest kuželek, ale hosté se nevzdávali.

Zlom v utkání nastal ve druhé třetině. Domácí dvojice Karel Zubalík – Václav Kolář si poradila s hostujícími Markem Zapletalem a Janem Petkem. Lepší forma třebovských kuželkářů se potvrdila ve třetí třetině. Michal Šic sice se svým soupeřem ze Šumperka Josefem Toušem prohrál, mnohem lépe se však v souboji Petr Holanec – Jaroslav Sedlář vedlo domácímu reprezentantovi. Petr Holanec zahrál nejlepší výkon utkání, když srazil celkem 614 kuželek a nasměroval tak svůj tým k vítězství. TJ Lokomotiva Česká Třebová vstoupila do nové sezóny úspěšně. Vyslance kuželkářského oddílu ze Šumperka přehrála celkovým skóre 6:2.