ČESKÁ TŘEBOVÁ – První listopadový víkend přivítaly oba nejlepší celky místní TJ Lokomotivy Česká Třebová své soupeře na domácí půdě. Shodou okolností je na tom Blansko stejně – ženy hrají první a muži druhou ligu.

Dopolednímu zápasu žen jsme se nevěnovali, jen telegraficky zmíníme prohru domácích hráček 1:7. Dopolední koulení se hodně protahovalo, a tak muži nastoupili s velkým zpožděním. Podle obou týmů nemělo utkání jednoznačného favorita a už první hody o tom přesvědčovaly, i když hostující Ondřej Němec házel skvěle. Nakonec shodil 629 kuželek, což byl nejlepší výsledek dne. Přesto se zásluhou Michala Šice dostali domácí do hry. Následně ale přišly dvě vyrovnané hry, které však, trochu se smůlou, skončily pro domácí porážkou. Blansko se tak dostalo do úniku 3:1 a v poslední hře mu minimálně k remíze stačilo jednou vyhrát. Třebovští hráči to zpočátku nechtěli připustit a po prvních sadách své soupeře přehrávali.

Jenže ve druhé sadě naházel hostující Martin Honc přes 170 kuželek, na což už do konce hry nedokázal domácí Petr Holanec zareagovat. Karel Zubalík sice porazil svého soupeře, a to dokonce v nejlepším výsledku sezony 602, ale k výhře to nestačilo, upravoval pouze na průběžných 2:4. Při součtu skóre pak domácím o pouhých 27 kuželek utekl alespoň jeden bod za remízu a zápas tak skončil 2:6. V sedmém kole jedou třebovští kuželkáři do Olomouce, kde se budou snažit rozšířit prozatím slabou bodovou sbírku. Po šesti kolech jim patří se dvěma body devátá příčka.