ČESKÁ TŘEBOVÁ – Do druhé nejlepší kuželny druhé B ligy žen přijelo druhý letošní víkend družstvo Moravské Slavie Brno. Čtvrtý celek tabulky předváděl od počátku velmi dobrý výkon a domácí Rubišarová a Kaucká po šedesáti hodech ztrácely na hostující hráčky 14 kuželek. Rubišarová nicméně svoji soupeřku přehrávala a bylo otázkou času, kdy se rozháže Lucie Kaucká.

Té se povedly hlavně třetí a čtvrté hody, v posledním naházela 165 kuželek, což byl nejlepší výsledek utkání. Její zlepšená hra vedla k zisku bodů za skóre. Druhá dvojice Sedláková – Honcová sice pokračovala ve výborných výkonech, oběma hráčkám se podařilo naházet přes 540 bodů, přesto celkový počet kuželek na stranu Brna naházela Romana Sedlářová celkovým výkonem 590 kuželek, což byl i nejlepší výsledek celého kola druhé ligy.

Do posledního utkání tak oba celky šly se shodným skóre. Jenže Lokomotivu reprezentuje nejlepší hráčka celé ligy Ludmila Johnová. Její partnerkou byla Andrea Jánová, která měla být papírově o dost horší. Jánové se nicméně podařilo se soupeřkou držet krok, a přestože celkově na kuželky prohrála, bod si rozdělily za jednotlivé hody. Ludmila Johnová potom udržela vysoký standard, ziskem 573 soupeřku – náhradnici rozdrtila o téměř 80 kuželek a strhla na stranu Lokomotivy i dva body za celkový počet kuželek. Číslo 3281 bylo dokonce nejvyšší v celém kole, čímž bylo završeno superlativní vystoupení Lokomotivy. Vedení v tabulce si domácí družstvo s přehledem udrželo a náskok zvýšilo vzhledem k odloženému zápasu soupeře minimálně o bod na tři body.