ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kuželkářská čtyřdráha v České Třebové zažila v sobotu mistrovství seniorů Pardubického kraje. Svedlo zde boj 28 kuželkářů nad 50 let z celkem šesti měst.

V pořádání tohoto mistrovství každým rokem se českotřebovská Lokomotiva střídá s Přeloučí, neboť pouze tyto dva oddíly v kraji splňují kritéria. Mají svou vlastní čtyřdráhu. Nejmladší soutěžící Jiří Kmoníček, který teprve v únoru oslaví 50 let, pocházel z Rybníka Naopak nejstašímu hráči Karlu Janovského z Přelouče bylo 73 let. Hrací systém tohoto mistrovství byl jasně daný. “120 hodů sdružených přes čtyři dráhy. To znamená na každé dráze je 30 hodů, z toho 15 do plných a 15 do dorážky,” řekla pro OIK TV delegovaná rozhodčí Alena Holcová.

Deset nejlepších postupuje do semifinále České republiky, které se hraje 20. února v Hořicích. Z prvního místa se to podařilo Bedřichu Šiškovi z Pardubic, překonal šestistovku o dvacet bodů, ze druhého domácímu Martinu Kovářovi a ze třetího místa Pavlu Kličkovi z Přelouče. Náš region bude ještě zastoupen Václavem Kašparem z Vysokého Mýta, Jiřím Kmoníčkem z Rybníka a Václavem Webrem z Ústí nad Orlicí.