ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve čtvrtém utkání 1. kuželkářské ligy poměřily hráčky TJ Lokomotiva Česká Třebová síly s prozatímním suverénem letošní sezóny, hráčkami z oddílu TJ Spartak Přerov. Dějištěm zajímavého souboje byla kuželna v Kozlovské ulici. Paralelou k notoricky známému příběhu o souboji Davida s Goliášem mohl být duel mezi nováčkem nejvyšší kuželkářské soutěže žen a ostříleným družstvem. Reprezentantky přerovského oddílu se roli favoritek nebránily a do České Třebové přijely s vysokými ambicemi a jasným cílem – zvítězit.

I přes vysoké, avšak vzhledem k dosavadním výsledkům oprávněné sebevědomí ale hráčky Spartaku nechtěly podceňovat českotřebovské soupeřky. Věděly, že i v domácím kádru dřímá velký potenciál. Ani vědomí kvality druhé strany však kuželkářky hostujícího celku nepřipravilo o víru v bodový zisk svého družstva. Průběh první třetiny naznačil, že konečný výsledek utkání dá nejspíš za pravdu hostující výpravě. Kristýna Strouhalová a Gabriela Helisová totiž domácí dvojici Evu Sedlákovou a Kláru Pekařovou dokázaly přehrát. Týmový duch a důvěra ke spoluhráčkám však na straně domácích přetrvávaly i přes dosavadní nepříznivý stav. Ve druhé třetině se proti sobě postavily dvojice Andrea Jánová – Alena Holcová na straně domácích a Jana Holubová – Michaela Sedláčková za hostující oddíl. Výsledek druhé třetiny naklonil misku vah na stranu Spartaku, a tak se schylovalo k tomu, že domácí družstvo nenaváže na první bodový zisk z posledního utkání.

Snaha domácím hráčkám nechyběla jak v úvodu střetnutí, tak v jeho závěrečné fázi. Ludmila Johnová a Kateřina Kolářová v dresu domácí Lokomotivy v závěrečné části hry nepředvedly špatný výkon. Hostující duo Kateřina Fajdeková a především Kamila Katzerová, která naházela nejvyšší číslo duelu, 587 kuželek, si však vítězství svých barev dokázalo pohlídat. Konečný výsledek utkání tak zněl TJ Lokomotiva Česká Třebová – TJ Spartak Přerov 1:7.