ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Kurty při orlickoústeckém Tenisovém klubu se nedlouho po skončení turnaje Rieter Open 2017 staly také dějištěm mistrovství ČR seniorů v tenise.

Mistrovství je určené pro tenisty nad 35 let. Tento turnaj je zároveň veden jako světový turnaj ITF. Body z něj se tak započítávají do světového žebříčku. Zúčastnit se ho však mohli i hráči, bez registrace ITF. I přes proměnlivé počasí, které několikrát přerušilo hru, se tu letos sešlo 78 sportovců, z toho 18 žen. Muži letos hráli v devíti kategoriích. Ženy byly rozděleny do kategorií čtyř. Samotná hra měla dva systémy podle počtu účastníků. Pokud jich bylo osm a více, hrál se takzvaný pavouk, pokud jich bylo méně, hrála se takzvaná tabulka, tedy každý s každým.

Z turnaje nakonec vzešlo vždy třináct držitelů zlatých, stříbrných a bronzových pozic. První místa letos ve svých kategoriích vybojovali Stanislav Šíp, Jiří Prutyszyn (Prutyšin), Roman Krejčík, Miloš Válek, Jiří Ettler (Etler), Zdeněk Suchomel, Josef Tůsa, František Čech, Květa Eichlerová, Olga Marková,  Radomila Martinicová a dva borci z Pardubického kraje. Hana Brusenbauchová z České Třebové a Tomáš Čapoun z Pardubic.