ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Čtyři školy opět po roce změřily své síly na atletickém stadionu v rámci Jarního běhu, který se běží jako “O pohár Václava Čevony”.

První běh se běžel ještě za života orlickoústeckého olympijského atleta Václava Čevony, který běhal s Emilem Zátopkem. “Na jeho počest se běhá tento běh. Ještě za jeho života, on při něm předával ceny a my v tom pokračujeme,” řekla pro OIK TV hlavní organizátorka Petra Šmídová ze ZŠ Komenského.

Děti běhaly v deseti kategoriích. V předžákyních byla nejlepší Sofie Krajová ze ZŠ Komenské, v předžácích Michal Pánek ze stejné školy. Kategorii nejmladší žákyně vyhrála Lucie Morávková na 300 metrů ze ZŠ Bratří Čapků a v žácích Jakub Zachař ze ZŠ Třebovská. Mladší žákyně běžely 600 metrů. Nejlepší v nich byla Josefína Kaplanová z gymnázia. Nejmladší žáci běželi 800 metrů. Zde vyhrál Richard Freudl ze ZŠ Bratří Čapků. Vendulka Stránská ze stejné školy ovládla kategorii starší žákyně, které běžely 800 metrů. Ze stejné školy byl i Jan Hurych, který byl nejlepším starším žákem. Běželi 1500 metrů. Kategorii dorostenek, běžely 800 metrů. ovládla dlouholetá účastnice těchto závodů Martina Kubištová. V dorostencích byl nejlepší Vojtěch Kaplan.

V pořadí škol zvítězila pořadatelská ZŠ Komenského, za ní se umístily ZŠ Bratří Čapků, gymnázium a ZŠ Třebovská.