ČESKÁ TŘEBOVÁ – V Benátkách se hrálo o titul šampiona hokejbalové “2. ligy skupiny Východ”. Domácí Lokomotiva vedla v sérii hrané na 3 vítězná utkání proti Chlumci nad Cidlinou 2:0 na zápasy.

Českotřebovští hokejbalisté měli po první periodě 3. finálového duelu výhodu jedné branky. Dvougólový náskok Lokomotivě zajistil Štěpán Švec. Ještě před koncem prostřední části střetnutí hosté snížili zásluhou Václava Pojara. Do závěrečné patnáctiminutovky se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Vstup do třetí třetiny vyšel svěřencům hrajícího trenéra Michala Broulíka téměř až snově. Nejprve Josef Hynek upravil skóre na 3:1 a v podstatě hned vzápětí domácí oslavovali znovu, když se trefil Martin Tomeš. Do konce zápasu sice chybělo ještě zhruba 9 minut, ale hosté dostali tvrdý direkt.

Ještě více klidu vnesl do domácích řad gól, kterým na 5:1 zvýšil Ondřej Hudec. V dalším průběhu přišly šance na obou stranách, ale poslední zápis do střelecké listiny obstaral až Pavel Škeřík. Lokomotiva Česká Třebová zvítězila 6:1 a stala se šampionem “2. ligy skupiny Východ”.