ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hokejbalisté České Třebové přivítali v prvním víkendovém utkání dalšího kola 1. Národní hokejbalové ligy na svém hřišti Jestřáby z Přelouče. Pro Lokomotivu to bylo předposlední utkání jarní části na domácí půdě. Po prvním dějství prohrávala 0:2.

Ve druhé třetině si vybudovali řadu šancí oba týmy. Nadějné akce předvedli domácí v modrobílém, kdy se pokusil prosadit například Kvasnička. Slibně vypadala také Válkova přihrávka, kterou se spoluhráči snažili dorazit. Za celou prostřední část se však nepodařilo skórovat žádnému týmu.

Hned na začátku třetí třetiny domácí gólman zmařil dvě příležitosti hostů. Jednu střelu vyrazil svými betony a druhou chytil do lapačky. Krátce na to domácí vsítili svůj první gól a stáhli náskok na 1:2. “Tam byla dobrá nahrávka od Matěje Švecovýho na Pepíka Hynkovýho a ten to dobře trefil,” popsal střelu domácí útočník Petr Kvasnička. Radost domácích však netrvala ani tři minuty, když ji zkazil hostující Horák. Ten za asistence Čapka a Rašky navýšil skóre na 3:1. Pak už se to s domácími vezlo. Čtvrtou branku jim dal Příhoda. Pátý gól za asistence Hejhala vstřelil Vlk. Přelouč porazila domácí 1:5 po třetinách 0:2, 0:0 a 1:3.

Poslední domácí utkání odehráli českotřebovští následujícího dne s družstvem Svítkov Pardubice. Ani tady se jim však nezadařilo. Prohráli 1:3.  Do konce základní části čeká Lokomotivu ještě série čtyř venkovních utkání.