ČESKÁ TŘEBOVÁ – Program 25. kola fotbalového krajského přeboru nabídl souboj domácí České Třebové a hostů z Holic. Klub z rodiště lékaře a cestovatele Emila Holuba přijel do města s kohoutem ve znaku hájit první místo v tabulce.

Druhý poločas zápasu byl zahájen za stavu 0:1. Domácí hráči byli od úvodu druhého dějství aktivnější a vypracovali si několik slibných příležitostí, které však gólem neskončily.

V 54. minutě přišel další pas za obranu hostujícího celku a českotřebovští se mohli radovat z vyrovnání, které zařídil Vojtěch Novotný. O 3 minuty později se hráči Holic pokusili o rychlou odpověď, ale zůstalo pouze u náznaku. Domácí měli tlak a byli nebezpečnější, trápila je však koncovka.

V 85. minutě nejprve domácí Novotný hlavičkoval mimo tři tyče, ale o 60 sekund později se rozběhl k velkému sólu. Jeho průnik nedokázala přesila obránců zastavit, a tak míč doputoval až k Filipu Greplovi, který poslal Českou Třebovou do vedení 2:1.

Hned vzápětí mohl Grepl vstřelit další branku, ale nebylo mu přáno. Udeřilo však na druhé straně. Ojedinělý útok Holic skončil brankou Jindřicha Václavka, který trefou v nastavení vyrovnal na 2:2.

V normální hrací době rozhodnuto nebylo, takže došlo na penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější hosté, kteří tak alespoň částečně naplnili roli favorita.

Hráči České Třebové měli jeden z trojice vedoucích celků tabulky “na lopatě”, ale nakonec získali pouze jeden bod.