ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V sobotu 9. března bylo odehráno první kolo jarní části ve fotbalové divizi C. Jiskra Ústí nad Orlicí hostila 1. FK z Nové Paky. Domácím se oproti předchozím přípravným zápasům uzdravila většina kádru, a tak mohli předvést dobrý výkon.

Oproti tomu mužstvo Nové Paky přijelo s poslepovanou sestavou. Novopackým se podařilo před startem jarní části získat náhradu za zraněného prvního brankáře. Jan Klíma je zkušený brankář s prvoligovými zkušenostmi. V tabulce se oba celky pohybovaly ve vyrovnaném středu. Zápas byl odehrán na umělé trávě, zčásti kvůli pozdní oblevě, zčásti takticky, protože další zápas Jiskra odehraje v Pardubicích na stejném povrchu. Utkání začalo zostra a už v osmé minutě se hostující kapitán Jisl dostal do pokutového území, kde ho fauloval brankář Jiskry Křivka. Po nařízené penaltě se Ptáček nemýlil a hosté šli do vedení.

Přes zjevnou převahu se domácím až do závěru poločasu nedařilo vyrovnat. Po faulu hostů na pravé straně se ale k míči postavil v 36. minutě kapitán Vaňous a vynikajícím kopem propálil zeď i bezmocného brankáře hostů. Do kabin na druhé straně areálu tak šli hráči za nerozhodného stavu. Po poločase se domácím podařilo zcela ovládnout hřiště a tlačili se do šancí. Nejprve domácí nastřelili břevno a poté došlo ke kontroverzní události. Po souboji ve skluzu v rohu hrací plochy zůstal hostující hráč ležet za brankovou čarou. Hosté se domáhali faulu, ale Jiskra zahrála rohový kop a dezorientovaní a oslabení hosté nechali domácí prokombinovat až ke kapitánu Vaňousovi, který se nemýlil a zvýšil na 2:1. V dalším průběhu se hosté sice snažili vyrovnat, ale působili unavenějším dojmem a při zakončování buď netrefili bránu, anebo je vychytal Křivka. V 71. minutě se Jiskra dostala do protiútoku, ze kterého hlavou překonal Klímu Kukla. Po sérii chyb v obraně hostů se poté v 84. minutě dostal k míči střídající Rejda, který lobem přehodil brankáře hostí a upravil na konečných 4:1. Díky vyrovnanému středu tabulky tak Jiskra poskočila na čtvrté místo divizní tabulky. Na třetí Kutnou Horu ztrácí osm bodů a naopak poslední soupeř ztrácí na 11. místě pouze pět bodů.