ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Poslední říjnovou sobotu proběhlo 12. kolo fotbalové divize C, jehož šlágrem bylo bezpochyby utkání Jiskry Ústí nad Orlicí a tradičního rivala ze sousedního města FK OEZ Letohrad.

Domácí nakonec zdolali svého soupeře 3:2. Domácí hráči nastupovali do druhého poločasu ve svých typických černobílých barvách za stavu 2:0, kdy oba góly vstřelil útočník Michal Kukla. Tou dobou již dvě hodiny vydatně sněžilo, a tak zelenou plochu pokryla bílá peřina, která z derby udělala urputný boj o každý míč. Od trenérských laviček hlasitě zněly jasné rady, a to co nejvíce zjednodušit hru a posílat maximum míčů do vápna. Hosté začali tyto pokyny důsledně dodržovat a pomalu dostávali více ze hry oni. Po několika nebezpečných šancích byla jejich snaha korunována snížením na 1:2, o které se postaral ranou pod břevno střídající Radek Tichý.

Obrat v zápase pak za deset minut dokonal další střídající hráč Radim Faltus, který se nejlépe zorientoval ve vápně domácích a dorazil míč za brankovou čáru. Stav byl v tu chvíli 2:2. Závěr utkání poté patřil domácím, když byl odpískán faul hráče hostí na hranici vápna, odkud nařídil sudí přímý kop. První střela se odrazila od zdi ke kopačkám Lukáše Smejkala, který s přehledem umístil svojí levačkou míč k tyči a nedal tak gólmanu Volšíkovi šanci.