ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Osmé kolo divizního fotbalu v Ústí nad Orlicí nabídlo zápas posledního Náchoda s druhým celkem tabulky. Jiskra tak měla být jasným favoritem, ale domácí dobře znali úskalí papírových předpokladů. První poločas se nažhavení hosté snažili velmi dobrou obranou a rychlými útoky dobýt bránu Jiskry, kterou hájil Novák.

Domácím se v první půli nedařilo získat na delší dobu míč tak, aby si mohli vytvořit souvislejší tlak. Přes 300 diváků tak muselo čekat, jestli se skóre změní alespoň v druhé polovině zápasu. V kabinách obou celků zřejmě proběhly důrazné domluvy, které se hned po přestávce promítly do herního projevu. Více se však dařilo hostům a v úvodní čtvrthodince druhého poločasu Náchod tlačil míč neustále do pokutového území domácích. Naštěstí pro Jiskru buď jeho hráči netrefili anebo pokusy pochytal Novák. Po úvodním tlaku se konečně dostali ke slovu i Ústečtí a jejich tlak už vyústil v první změnu skóre. Po faulu v pokutovém území na pronikajícího domácího hráče si pro penaltu došel kapitán Vaňous. Pokutový kop v 75. minutě s přehledem proměnil a po celém stadionu přeběhla vlna oddychnutí.

Jenže právě možná chvilky oddychu v domácí obraně využili po šesti minutách hosté, po nepovedených odkopech domácích se dostali k odraženému míči a konkrétně osamocený Plšek nedal Novákovi šanci doklepnutím mezi nohy. Přestože se Jiskra snažila udržet domácí neporazitelnost, náchodští hráči se vzorově zatáhli a k žádné další vážnější šanci ji už nepustili. Přestože Jiskra poprvé v sezoně ztratila domácí body, tolik ji to nemusí mrzet, protože ostatní soupeři dokonce prohráli, a Ústí se tak ocitlo na prvním místě divize C o skóre před Novou Pakou. Po osmém kole jsou fotbalisté ústecké Jiskry na takové pozici, na které by chtěli být i na konci sezony. Jenže už pro následující dvě kola připravil los soupeře nanejvýš nebezpečné – Kutnou Horu a Dobrovice.