ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Počasí opět nepřálo tomu, aby se mohl v Ústí nad Orlicí hrát divizní fotbal na stadionu, a zápas tak byl přeložen na umělou trávu. Předzápasová situace v tabulce slibovala atraktivní podívanou, protože domácí Jiskra na čtvrtém místě přivítala druhé Mšeno.

Hned od úvodu si diváci přišli na své. Bohužel pro domácí se velmi brzo už v osmé minutě prosadil hostující Kozel. Hrál se však vyrovnaný fotbal, a tak i domácí srovnali ve 23. minutě po dorážce Michala Kukly. Těsně před koncem prvního poločasu mohli hosté strhnout vedení na svou stranu, ale Ledecký ve vyložené šanci netrefil branku. Ve druhém poločase převzala iniciativu domácí Jiskra, z čehož však vyplynulo pouze několik střel přímo do náruče hostujícího brankáře Kobachidzeho. Hosté začali hrozit několika protiútoky ale ani jim se nedařilo změnit skóre, protože netrefili bránu.

V samotném závěru poločasu došlo k velké chybě hostujícího obránce. Domácí střídající Smejkal si nepřesně obhodil na hranici pokutového území dva hráče a míč by nestihl doběhnout, ale obránce Mšena zatáhl za Smejkalův dres. Ústí tak dostalo v posledních sekundách výbornou příležitost pro vstřelení gólu. Následný Vaňousův přímý kop totiž poskakoval v chumlu hráčů tak dlouho, až se obloukem snesl za záda Kobachidzeho. Reportáž vznikala bezprostředně po skončení zápasu, kdy rozhodčí připsali gól hráči Mšena, ale nakonec se do oficiálního zápisu dostal domácí Ráb. Na čele tabulky se pořadí nemění, Ústí ale udělalo rázný krok k předsezónnímu cíli patnácti výher. Po tomto kole už k tomu chybí pouze čtyři.