ÚSTÍ NAD ORLICÍ – První červnová sobota rozhodovala za vytrvalého deště o mistru první ligy a zhruba ve stejnou dobu bojovali fotbalisté Jiskry se soupeřem ze Dvora Králové nad Labem. Sestupem ohrožení hosté potřebují do tabulky divize C každý bod a utkání tomu napovídalo. Domácí Jiskra se po celý květen spíše trápila, což je zaviněno také zraněními napříč celým mužstvem.

Sice se snažila dobývat od počátku hostující branku, ale produktivita nebyla nejlepší. A proto to byli hosté, kteří se v 18. minutě ujali vedení po nedorozumění domácí obrany v pokutovém území. Po necelých deseti minutách se sice Tomáškovi podařilo krásnou střelou do růžku vyrovnat, ale do konce poločasu ještě hosté dvakrát udeřili. Nejprve skóre změnil hlavou Kilevník a po úniku Otradovský zvýšil na 1:3 pro Dvůr Králové. Po poločase se domácí snažili nepříznivý stav zvrátit, ale iniciativu převzali nejdříve hosté. Domácím se ale díky tomu podařilo využívat volnějšího prostoru v obraně Dvora k protiútokům. Jenže na čáře proti nim stál v drtivé většině případů čárový rozhodčí a zavíral je do očividných i ne zcela jasných ofsajdů.

Už to vypadalo, že bude hrát Jiskra další ofsajd z hloubi vlastní obrany, ale míč si přece jen dokázal najít cestu ke Greplovi, který pěknou střelou nastřelil tyč, a z následné dorážky Knápek snížil na 2:3. Jenže domácím naděje na vyrovnání do pěti minut od snížení utnul jednoduchou a účinnou individuální akcí Fejk a opět zvýšil na rozdíl dvou branek, tentokrát na 2:4. Do konce zápasu už na těžkém a rozmoklém terénu s nepřestávajícím deštěm ani jeden tým neskóroval. Jiskra se tak třetí porážkou na domácím hřišti v řadě vzdaluje vytýčenému cíli patnácti výher a umístění do pátého místa. Páté místo je už pouze teorií a proti dvěma zbývajícím výhrám budou v jednom případě stát suverén letošní divize Viktorie Jirny.