ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Tři body do tabulky a vysokou výhru 5:0 si fotbalisté Jiskry Ústí nad Orlicí odnesli ze sobotního zápasu proti celku FK Pěnčín-Turnov. Soupeři tak přidělali vrásky na čele při záchranářských pracích. Domácí fotbalisté v tradiční černobílé kombinaci vyběhli do druhého poločasu za příznivého stavu 2:0.

Povětrnostní podmínky opět donutily využít záložní hřiště s umělým povrchem, které je pro Jiskru velikou výhodou. Od úvodního hvizdu ve druhé půli jasně tahali domácí za delší konec lana. Více drželi míč na svých kopačkách a dobrou kombinační hrou se postupně dostávali na dostřel soupeřovy branky. Snahu poprvé korunovali v pětadvacáté minutě, kdy po Tomáškově rozehrávce do vápna domácí útočník prostřelil gólmana hostí. Na ukazateli tak svítil stav 3:0, ale tím se brankový účet neuzavřel.

Na 4:0 zvýšili domácí dorážkou do prázdné brány a na konci utkání přidali hráči Jiskry ještě jeden gól a zkompletovali tak výsledek na 5:0. V osmnáctém kole divizní skupiny C tak navázali domácí na úvodní výhru nad Novou Pakou a v dalším kole zajíždějí na hřiště souseda v tabulce FK Dobrovice.