ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na fotbalovém stadionu v Ústí nad Orlicí se konaly oslavy postupu fotbalové Jiskry do České fotbalové ligy! Zatímco “A” tým měl prvenství již zajištěno, dorostenci museli k zisku poháru vyhrát svůj poslední letošní zápas s Litomyšlí. První poločas ale prohráli 1:2.

Hned z kraje druhé půle se do pokutového území Litomyšle dostali domácí. Nastalá situace si dle mínění sudího Jelínka zasloužila odpískání pokutového kopu. K penaltě se postavil Chalupník a proměnil. 2:2. O pouhé tři minuty později zahrávali domácí přímý kop, k jeho zahrání se opět postavil Chalupník. 3:2. V 77. minutě dostal tentýž hráč přihrávku a zkompletoval hattrick. Do konce zápasu již žádný gól nepadl a orlickoústecký dorost tak mohl slavit postup a převzít pohár pro vítěze.

Po dorostu následoval poslední letošní zápas ”A” týmu s pardubickým “B”. Výkopu do první půle se ujali hosté, kteří byli v první půli lepší. Vypracovali si několik slibných příležitostí, žádná ale gólem neskončila. Úvodní dějství tak skončilo bez gólu. 58. minuta zápasu přinesla gólovou spolupráci Smejkala a Nágla, který byl na hřišti pouhých 7 minut. 1:0. Vzápětí se Nágl zapsal na listinu střelců podruhé a zvýšil tak na 2:0. Netrvalo dlouho a prosadili se i hosté, Jirásek snížil na 2:1. V závěru utkání ještě výhru Jiskry pojistil Vaňous a mohlo se začít slavit.

V příští sezóně se tak v Ústí nad Orlicí bude kopat třetí nejvyšší soutěž. Postupové oslavy zakončil přímo na hřišti ohňostroj.