ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V rámci 6. kola divizní soutěže poměřily síly celky Jiskra Ústí nad Orlicí a SK Semily. Domácí tým vstupoval do utkání s odhodláním potvrdit zatím stoprocentní domácí bilanci. K dosažení vytýčeného cíle svůj celek přiblížil Kukla, když ve 33. minutě otevřel skóre. Těsně před přestávkou mohl přidat druhý gól Knápek, jeho střelu však zastavilo břevno.

Domácí v bíločerném se do ofenzívy tlačili i v úvodní pětiminutovce druhé půle. Poté se ovšem aktivita přesunula na kopačky hostujícího mužstva v červenočerné kombinaci. V permanenci tak byl především brankář domácích Krátký, který v sestavě nahradil svého kolegu Neorala. Svůj povedený výkon potvrzoval gólman Krátký po celé utkání. Důležité však bylo, že domácí tým podržel v té fázi hry, kdy iniciativu převzali hosté. Ti však ze své mírné převahy způsobené zlepšenou hrou a útlumem domácího celku branku nevytěžili. Míč se za záda domácího brankáře dostal pouze jednou. V 60. minutě utkání došlo ke sporné situaci, kdy se po střele hostí míč odrazil od břevna do branky. Gólová radost hostující výpravy ovšem vyprchala velmi záhy, neboť hlavní rozhodčí Olga Zadinová branku neuznala. Tento okamžik se v dalším průběhu utkání ukázal být klíčovým. Frustrace z neuznaného gólu a individuální chyby byly příčinou toho, že se hra hostí úplně rozpadla, čímž se semilští hráči připravili o naději na bodový zisk. Výraznou měrou k tomu přispěl i obvyklý článek základní sestavy bíločerných Smejkal, který se ovšem na hřiště dostal až v průběhu zápasu. V 73. minutě právě Smejkal vybojoval míč a po ukázkovém úniku přihrál Knápkovi. Ten si ještě pohrál s hostujícím brankářem Koudelkou a skóroval. Od této chvíle již domácí dominovali, svoji převahu ale nedokázali vyjádřit gólově.

170 diváků tak sledovalo festival zahozených šancí. Příležitost ke zvýšení skóre měli Smejkal či Vaňous, ale definitivní tečku za zápasem udělal Falta. V 88. minutě se dostal k odraženému míči a dalekonosnou střelou do odkryté branky stvrdil vítězství domácích 3:0, po poločase 1:0.