ÚSTÍ NAD ORLICÍ –  Na fotbalové hřiště v Ústí nad Orlicí přijeli s domácím celkem soupeřit hráči Sportovního sdružení Ostrá. Bitva o přední příčky tabulky přilákala 250 diváků, kteří v prvním poločase gól neviděli.

Úvodního kopu do druhého poločasu se ujali domácí, aktivněji ale ze začátku hráli hosté v červených dresech. “Ten tlak byl takovej platonickej, takovej bez zakončení, takže možná, že Pavel Čapek z televize by z toho měl radost, držení míče výborný, ale na to se fotbal nehraje,” řekl trenér SS Ostrá Jiří Kafka.

V 58. minutě domácí Josef Strnad hlavičkoval po rohu mimo branku a domácí začínali být stále aktivnější. “Začátek úplně se nám nepoved. Nevim, jestli prostě soupeř určitě, protože v prvním poločase nehrál úplně nejlíp, asi nějakej pohovor v kabině s trenérem, takže nastoupili do druhýho poločasu určitě líp. My jsme byli trošku pasivnější,” sdělil trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí Vladimír Chudý.

Hosté zahrozili v 72. minutě, když hlavičkoval Martin Kouba. O deset minut později si ale další šanci vypracovali domácí, gólovou příležitost ale Martin Opina neproměnil. O tři minuty později byl v koncovce již úspěšný a hráči Jiskry se ujali vedení 1:0. “Si myslim takovej spornej zákrok okolo vápna, no budiž, rozhodčí to písknul. Brankář to výborně chytil, ale my spíme a dostaneme z toho góla,” sdělil trenér SS Ostrá Jiří Kafka.

“Byla standardní situace, v dobrej pozici střela přímo na bránu. Zdena Vaňoušů to dobře trefil, ten golman to neudržel. Naši to doběhli a dopravili ten balon do branky,” sdělil trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí Vladimír Chudý.

Žádný další gól již nepadl a po sedmém divizním kole drží hráči Jiskry v tabulce stále první příčku a o další body budou bojovat na hřišti Dvora Králové a 8. října přivítají na svém hřišti tým z Chrastavy.