ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalisté TJ Jiskry Ústí nad Orlicí hostili na své domácí půdě prvoligový tým 1. FC Slovácko. Utkali se s ním ve druhém kole poháru Mol Cup. Výsledek utkání Davida s Goliášem byl po prvním poločase 1:1.

Druhý poločas kontrolovali hosté v modrém. Těm se dařilo vytvářet jednu šanci za druhou. Prosadit se pokusil například Juroška, nebo Vasiljev, který střílel z boku na bránu. Domácí se k pokutovému území soupeře dostávali jen sporadicky. Tyto aktivity Jiskry však netrvaly dlouho a Slovácko pokračovalo v útoku. I přes silný tlak prvoligového týmu však zůstala svatyně orlickoústeckých nepokořena. Zápas se tak překlenul do prodloužení.

Míč zůstal po celou dobu na polovině domácích. Hned v průběhu první minuty nadstaveného času střílel na bránu hostující hráč Yu. Všechny jejich další snahy byly nakonec neúspěšné. “Slovácko nás samozřejmě mělo územní převahu, a byli jsme defakto neustále pod tlakem, lítal tam jeden centr za druhým,” popsal průběh prodloužení trenér TJ Jiskry Vladimír Chudý.

Domácí tým několikrát podržel jejich gólman. Ten odvrátil například Hofmannovu střelu z malého vápna. Míč se za záda brankáře nepodařilo protlačit ani Havlíkovi. 1340 diváků tak vidělo, jak nováček české fotbalové ligy udržel nerozhodný stav. O vítězi rozhodovaly až pokutové kopy. “Jsme si vytvořili spoustu šancí a jediný, co opravdu můžu vyčítat, že jsme je neproměnili, protože to utkání jsme měli už v první půli rozhodnout a nenechat to dojít až do penalt,” uvedl hlavní trenér 1. FC Slovácko Stanislav levý.

Slovácku se podařilo proměnit všech pět, u domácích se nezadařilo pouze Smejkalovi. Po 120 minutách hry a penaltovém rozstřelu podlehla TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 1. FC Slovácko 1:2.