ÚSTÍ NAD ORLICÍ – O rok opožděně si v Kerharticích, což je část Ústí nad Orlicí, místní fotbalisté připomněli sedmdesáté výročí zdejšího klubu. Fotbalový oddíl TJ Sokol Kerhartice vznikl v roce 1947, tak měly oslavy rok zpoždění.

“Bylo to kvůli tomu termínu termínu Sokolení, že se nám potkali dva termíny a taky kvůli počasí,” řekl pro OIK TV Karel Hanus, předseda FK Kerhartice. Zatímco v loňském roce se počasí nevydařílo, letos přálo. Na zeleném pažitu byli ocenění bývalí hráči a funkcionáři. Pořadatelé jich pozvali na sedm desítek. V sezóně 1971/72 se tento oddíl stal přeborníkem okresu a poprvé vstoupil do I.B třídy. Tuto soutěž střídavě hrál několik let. Po roce 2000 hraje střídavě okresní přebor II. a III. třídy. Připomenutí výročí nebylo pouze v předávání ocenění.

“Oslavy děláme v menší míře, než ty předešlé,” dodal Hanus. V rámci nich se konal zápas žáků a mistrovské utkání FK Kerhartice – Tatran Lichkov. Před ním se konal seskok parašutistů. Po celý oslavný den hrál k poslechu Šedous Band.