ÚSTÍ NAD ORLICÍ – K utkání 24. kola České fotbalové ligy přijelo do rodiště Jaroslava Kociana mužstvo z Domažlic. Favoritem střetnutí byli Chodové, kteří okupovali třetí příčku tabulky. Hráči orlickoústecké Jiskry, jimž patřilo 14. místo, se však chtěli o body poprat a přiblížit se záchraně v soutěži.

Druhý poločas zápasu byl zahájen za stavu 2:1 pro domácí. Hosté se hned od úvodních minut druhého dějství snažili o vyrovnání, ale příliš se jim nevedlo. Stejným způsobem lze okomentovat také útočnou snahu orlickoústecké dvojice Souček-Falta.

V 58. minutě se hosté odhodlali ke kroku, jenž nebývá příliš častým. Ani trojí střídání však jejich hru neoživilo. Zajímavé situace se zrodily na druhé straně. Habrmanův průnik z 60., ani Vaňousův přímý volný kop z 63. minuty ale gólem neskončily. Trefit se takzvaně do černého se rovněž nepovedlo hostujícímu Mužíkovi, jehož střelu bránící hráči zblokovali.

Kýženého gólu se už žádné z mužstev nedočkalo. Derby dvou “Jisker” tak lépe zvládla ta domácí. Vítězství 2:1 se zrodilo i díky dvěma brankám Adama Nágla.

S prázdnou nebudou chtít orlickoústečtí fotbalisté, kteří momentálně zakotvili na 12. místě tabulky, odjet ani ze hřiště předposledního Sokola Čížová. Další domácí zápas sehrají svěřenci trenéra Chudého 5. května proti Vltavínu.