ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Ačkoli to tak za okny nevypadá, začátek jarní části třetí nejvyšší fotbalové soutěže už klepe na promrzlé dveře. Jiskra je po podzimu na 11. místě tabulky, v jarních bojích o záchranu se bude spoléhat i na novou posilu s prvoligovými zkušenostmi.

V jednom z hotelů v Ústí nad Orlicí proběhla tisková konference fotbalového klubu, který v sezoně 2017-18 poprvé v historii působí v ČFL. Trenér Vladimír Chudý zhodnotil zimní přípravu z několika úhlů pohledu: “Neměli jsme žádné vyloženě zraněné, nemocné hráče. Jestli třeba někdo chyběl jeden trénink kvůli nějakému nachlazení, tak to je víceméně normální, ale nikdo nevypadl na nějakou delší dobu.”

Výsledkově se hráčům, kteří se utkali i s prvoligovou Viktorií Plzeň, příliš nedařilo. “Není to úplně směrodatné, ten výsledek, ale ten výkon, který ty hráči předvádí a čím se prezentují na tom hřišti,” uvedl trenér Vladimír Chudý.

Na zeleném pažitu se budou fotbalisté Jiskry snažit o dosažení cíle pro druhou fázi sezony. “Je jednoznačný, to je záchrana v soutěži. Po podzimu máme čtyřiadvacet bodů, což je velice dobrý počin do jarních bojů o body,” sdělil OIK TV předseda oddílu Roman Langer.

Ve zmíněných bojích vyztuží obranu Jakub Chleboun. Stoper, který hrával nejvyšší soutěž za Hradec Králové a působil i v Kazachstánu. Vedení klubu ještě jedná o další posile. “Já věřím, že dopadne příchod Vojty Pazdery z Poličky, což je ofenzivní hráč. Mohla by to být taková náhrada za Martina Opinu, který nás opustil,” doplnil trenér Chudý.

Jarní část zahájí orlickoústečtí fotbalisté 10. března. V domácím prostředí se utkají s lídrem třetí ligy z Chrudimi.