ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Orlickoústečtí fotbalisté mají za sebou další utkání. Ve 20. kole České fotbalové ligy se Jiskra utkala s týmem SK Zápy. Střetnutí, které vidělo 250 diváků, nabídlo 3 branky.

Hosté v modrém vstupovali do druhého poločasu zápasu s náskokem jednoho gólu. Domácí hráči se vyrovnání mohli přiblížit v 52. minutě. Vaňousův přímý volný kop ale střeleckým úspěchem neskončil. To však neplatilo o akci Smejkala se zakončujícím Janem Součkem, který vyrovnal na 1:1. V 54. minutě zápští fotbalisté odpověděli pokusem Pitáka. Někdejší hráč rakouského Salzburgu či pražské Slavie si ale svou druhou branku v utkání nepřipsal. Hosté se hru pokusili oživit střídáním, avšak ke vstřelení gólu měli blíž domácí. Ti se dočkali po třiasedmdesáti minutách hry, kdy se mezi střelce opět zapsal Jan Souček.

Další průběh střetnutí už mnoho vzruchu nenabídl. Do historie zápasu se zapsal pouze hostující Svoboda, který uviděl žlutou kartu. Po devadesáti minutách se mohli radovat hráči domácí Jiskry. Zvítězili 2:1 a připsali si tři body do tabulky.

SK Zápy si i přes nepříznivý výsledek udržely třetí pozici v tabulce, domácí TJ Jiskra je zatím jedenáctá. Do Ústí nad Orlicí se třetí nejvyšší fotbalová soutěž vrátí opět 7. dubna, kdy svěřenci trenéra Chudého poměří síly s týmem FK Králův Dvůr.