ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalová Jiskra se začala připravovat na historicky první sezonu v ČFL. První testovací utkání sehrála na domácí půdě s druholigovým celkem FC Hradec Králové. Tomu se v prvním poločase podařilo dát jeden gól.

Týmy tak vstupovaly do druhé půle se stavem 0:1. Spršku útoků královéhradeckých ze začátku druhé půle zakončili v černém hrající hosté druhou brankou. Tu popsal její autor Honza Pázler: “Roh jsme rozehráli na krátko a Láďa Martan mi to dal na zadní tyč a já jsem hlavou prostřelil gólmana.” Dvojice Martan Pázler zaměstnávala obranu Jiskry i nadále. V padesáté šesté minutě to mohlo být 0:3, ale gól, ještě před nedávnem ligového týmu, nebyl uznán pro ofsajd. Po jedena šedesáti minutách hry se hosté přeci jen dostali do třígólového vedení, když se prosadil Mudra. Převahu Hradce Králové vyjádřil brankou na 0:4 Trávníček, jehož přímý kop skončil v síti. Pátého střeleckého úspěchu dosáhli “votroci” po individuální akci Pázlera. “Do druhý půlky šel hodně mladej tým, byli tam kluci, který jsou u nás teďka nově, a my jsme prostě je ozkoušeli,” uvedl trenér domácí Jiskry Vladimír Chudý.

Na prázdno vyšla akce domácích, když se u brány nedomluvili. Šest minut před koncem si na své přišli i fanoušci Jiskry. “Levý křídlo Tomáš Pinkava dostal krásnej balón dopředu do tahu a nemazal se s tím, a ze třiceti metrů to tam levačkou napálil a gól tam spadnul,” popsal akci trenér Vladimír Chudý.

Hosté sice útočili do poslední chvíle, ale stav utkání 1:5 už se nezměnil. “Jsem rád, že jsme odehráli utkání s takovýmhle kvalitním soupeřem, protože je potřeba  se na tu soutěž připravit a  jedině se můžem připravit nějakýma těžkýma zápasama,” zhodnotil utkání trenér Vladimír Chudý.

Po utkání popřál Jiskře mnoho zdaru v další sezoně také asistent trenéra hostí Karel Pokorný: “Minulý rok byli štikou divize, celou ji projeli a dostali se do ČFL a myslim si, že jako nováček budou zpestřením této soutěže a já jim přeju, aby se tam udrželi”. Před prvním zápasem v ČFL čeká fotbalovou Jiskru ještě několik přípravných utkání.