ÚSTÍ NAD ORLICÍ V utkání 23. kola divizní soutěže si fotbalisté Jiskry Ústí nad Orlicí chtěli vylepšit svou nelichotivou jarní bilanci. Sérii porážek se svěřenci trenéra Vladimíra Chudého snažili přerušit v souboji s Jabloncem nad Jizerou.

1:1 – to byl stav, za kterého byla zahájena druhá půle zápasu. V 54. minutě šli jablonečtí do přečíslení, ale nadějně vyhlížející situaci nakonec nezužitkovali. Domácí odpověděli po hodině hry nepřesnou střelou Vaňouse z přímého volného kopu.

V 64. minutě zahrozil hostující Šulc, ale skóre se neměnilo. Stejným výsledkem skončil i pokus domácího Strnada z 67. minuty. O dalších 120 sekund později už ale udeřilo. Patrik Šulc si postavil míč a přesnou střelou z přímého volného kopu poslal hosty do vedení.

Jiskra se vyrovnání na 2:2 mohla dočkat v 77. minutě. V přímém souboji domácího útočníka Rába a hostujícího brankáře Farského byl ale úspěšnější druhý jmenovaný.

Další rodící se nebezpečí pro branku hostí skončilo v 82. minutě dříve než mohlo dospět do jinošského věku. Smejkalovo nakopnutí do země nikoho jakoby dokumentovalo křeč, ve které se domácí v posledních zápasech nacházejí. Když se v 90. minutě neujala ani střela hostujícího Rozkovce, bylo jasné, že Jablonec nad Jizerou si odveze 3 body po vítězství 2:1. Ústí nad Orlicí tak čekají záchranářské práce.