ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovští fotbalisté hostili na svém stadionu Pod Jelenicí dalšího soupeře. Stodvaceti divákům se představila Moravská Třebová, která se v 18. minutě dostala do vedení zásluhou Vančury, o chvíli později vyrovnal Rataj. Do šaten tak soupeři odešli za smírného stavu 1:1.

Výkopu do druhé pětačtyřicetiminutovky se ujali domácí v růžových dresech, kteří v úvodních minutách také dominovali. Po rohu zahrávaném kapitánem Zahálkou nenaložil Rataj s míčem tak, jak by si asi domácí fanoušci přáli.  Hosté se do šestnáctky soupeře dostali až v 57. minutě, stav utkání ale zůstal nezměněn. Na druhé straně po chvíli vzbudil emoce faul na hranici pokutového území, sudí Matoušek nařídil pouze přímý kop.  Jednu z mála příležitostí ohrozit bránu měl Zahálka, Schreibrovu “kasu” ale netrefil.

Moravská Třebová v týdnu absolvovala dohrávku a na její hře to bylo znát. Deset minut před koncem dostali domácí příležitost v podobě přímého kopu, pozornosti rozhodčího ale neunikla Polákova ruka. Sudí nejprve vytáhl kartu červenou, nakonec ale trestal pouze žlutou. Žádnou “gólovku” si již nikdo nevypracoval a utkání tak skončilo 1:1. Na řadu tedy přišel penaltový rozstřel. Jako první se kopu ujal domící Novotný, gólman ale jeho střelu zlikvidoval. Hostující Polák odpověděl gólem k tyči a poslal svůj tým do vedení. Následovalo sedm úspěšných penalt na obou stranách, prvním hráčem Moravské Třeboové, který nedal, se stal Staněk. Tři další kopy skončili za zády gólmanů, Mikšánkův již ale ne a domácí se mohli radovat.

K dalšímu zápasu zajíždí v tabulce šestá Česká Třebová 14. května do Svitav a 20. května přivítá doma Choceň.