ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve fotbalovém přeboru Pardubického kraje hostila na svém hřišti Pod Jelenicí Česká Třebová Třemošnici. Zatímco domácí byli před 27. kolem třetí, hosté se pohybovali ve spodních patrech tabulky.

Převaha domácích v první půl dávala tušit, že se bude jednat o jednoznačný zápas. Nejblíže k brance měl již v šesté minutě domácí Stolín, který ve vápně získaný míč neproměnil. Stejně tak dopadl přímý volný kop, když Ezr nacentroval Fučíkovi. Vzápětí hostující Šindelář přestřelil. Domácí fanoušci se dočkali ve 37. minutě. Grepl přihrál Langerovi, který se hlavičkou nemýlil. 1:0. Tak také skončil poločas. Druhá půlka byla jednoznačně v režii hostí. Domácí jakoby přestaly hrát. Hráči Třemošnice měli jednu šanci za druhou až do 59. minuty, kdy zvýšil na 2:0 Novotný. Na 2:1 mohl snížit hostující Šebek, který z vápna přestřelil. Další střela hostujícího Krále také šla mimo branku. V 70. minutě nešťastně odraženým volným kopem domácího Mullera zvýšili vlastní brankou hosté na 3:0. Tak také utkání skončilo.

“Myslím si, že to skóre je 3:0 úplně neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Soupeř hrál velice dobře  kombinačně, velice silnej střed zálohy i vepředu nebezpečný dobrý standardky. Takže si myslím, že dneska je to pro nás úplně skvělý vítězství. Samozřejmě nechci vůbec snižovat náš výkon, kluci bojovali, dřeli, jsem velice spokojenej s tím výkonem,” řekl pro OIK TV trenér FK Česká Třebová Petr Pražák.

“Rozhodl gól v 36. minutě, kde domácí šli do kabiny. Myslím si, že ten gól byl důležitý, že ovlivnil průběh celého utkání. Ve druhé půli jsme se snažili o vyrovnání, nějaký šance byly, ale samozřejmě tohle domácím hrozně nahrávalo. Hráli ze zajištěné obrany, spoléhali na nějaké naše chybičky, rychlý breaky. Spoléhaly, že se něco naskytne, naskytlo se a utkání rozhodli. Přidali další dvě branky a nebylo co řešit,” řekl pro OIK TV trenér ŽSK Třemošnice Leoš Cirkl.

Česká Třebová zavítá na příští zápas do Dobříkova. V předposledním kole, 9. června, bude doma hostit Hlinsko.