ÚSTÍ NAD ORLICÍ – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí hostila na svém hřišti ve 25. kole fotbalové Divize C FK Turnov. Utkání přihlíželo 300 diváků. Do druhého poločasu týmy vstoupily se stavem 0:0.

První gólovou šanci měl už ve 48. minutě domácí Smejkal v bílém. Jeho střelu ale brankář zlikvidoval. O osm minut později útočil znovu, ale i tentokrát marně. Opět podržel tým Turnova jejich brankář, když dobře zareagoval na Coufalovu akci. Také hosté měli příležitost zaútočit na bránu, ale s pomalým míčem Petrláka neměl gólman moc práce. “Pak sme tu hru trošku zrychlili, začali sme hrát přes strany a začali sme tam centrovat víc balonů do lajny, začali sme si vytvářet šance a z toho vyplynuly potom i nějaký standartní situace” řekl trenér domácích Vladimír Chudý. Nadějně vyhlížel centr domácího Opiny, jeho spoluhráč ale hlavičkoval nad bránu. Potom ještě mířil Smejkal na vzdálenější tyč, ale také minul . Později byl v dobré pozici hostující Tvrdý, jeho míči však chyběla potřebná razance. V 76. minutě. se diváci dočkali prvního gólu. Ten dal hlavičkou orlickoústecký Nágl. Následovalo několik příležitostí hostů. “Měli sme tam nějaký situace z levý strany, možná střela Cigánka, velice nebezpečná, Havel tam dával jeden centr pod sebe, tam na to šáh Marcel Špína,” vyjmenoval je Josef Petřík, trenér FK Turnov. A nedopadla ani střela turnovského Novotného. Ještě v osmdesáté deváté minutě poslal trenér Jiskry do hry Tomáše Chalupníka, který vzápětí vstřelil druhý gól. Konečný stav utkání 2:0.

Jiskra navýšila na šedesát bodů v průběžné tabulce. Má tak náskok deset bodů na druhou Čáslav. Další utkání sehrají orlickoústečtí v sobotu 20. května v Náchodu.