ČESKÁ TŘEBOVÁ – 8. kolo krajského fotbalového přeboru nabídlo souboj šesté České Třebové s osmou Chrudimí B. První poločas zápasu, který vidělo 90 diváků, vyšel na stadionu Pod Jelenicí lépe domácím. Ti vedli brankou Vojtěcha Novotného 1:0.

Ve druhém poločase se snažili nepříznivý vývoj utkání hráči Chrudimi v červeném zvrátit, Janu Hlavatému se to ale nepodařilo. Nedlouho poté se na druhé straně k přímému kopu postavil kapitán domácích Petr Zahálka. V pokutovém území se následně nejlépe zorientoval Vojtěch Novotný a hlavou upravil skóre zápasu na 2:0. “Perfektně zahraná standartka, Vojta Novotnej dneska 2 góly hlavou ze standartky, sedlo mu to,” řekl Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová. “My jsme na lavičce nejdřív viděli zbytečnej faul, nebo jestli faul nefaul, písknutá standartka, no špatný obsazení a hlavička no,” sdělil Martin Škrha, vedoucí mužstva Chrudim “B”.

Poté si domácí moc šanci již nevytvořili a ke slovu se naopak stále více dostávali hosté. Jednu z jejich šancí obstaral Ondřej Hauf, který úspěšný nebyl, stejně jako jeho kolega Daniel Žalud o dvě minuty později.  “Nám trošku docházely fyzický síly, musím smeknout poklonu před soupeřem, kterej prostě nás dostával pod tlak svoji aktivitou. My jsme trošku nestíhali, pomohli jsme si standartkama, což prostě je super,” řekl Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová. “My jsme nehráli úplně špatně, dostali jsme domácí pod tlak, v koncovce jsme trošku selhávali. Finální fáze byla na štíru u nás a domácí vlastně nás zaskočili pouze ze standartek, takže jsme jim moc nedovolili,” sdělil Martin Škrha, vedoucí mužstva Chrudim “B”.

V 83. minutě se z gólu radovali domácí,  jejich radost ale překazil čárový rozhodčí, který situaci zhodnotil jako ofsajdovou a gól tak nebyl uznán. O chvíli později vzplály emoce i na druhé straně českotřebovského pažitu, když Daniel Žalud upadl v pokutovém území, penalta se ale nekopala. Ke konci utkání ještě domácí zahrávali rohový kop, míč do soupeřovi branky ale nedostali a utkání tak skončilo 2:0.