ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sportovní areál „Na Horách“ u České Třebové dýchal o předposlední zářijové sobotě čilým běžeckým životem. Už od časných dopoledních hodin se v areálu závodilo. Probíhal zde cross po lyžařských tratích, který byl zároveň vyhlášen jako mistrovství organizace OREL. Hlavní závod odstartoval přesně hodinu před sobotním polednem.

Na aktéry pak čekal náročný tříkilometrový okruh. Počet okruhů byl různý podle kategorií. Pro mladší mužské věkové kategorie byly stanoveny tři okruhy, pro starší a ženy jen dva.

Vítězem u mužů do 39 let se stal Matěj Tvaráček z SK Nové Město nad Metují s časem v cíli 35 minut a 15 sekund. Kategorii do 49 let vyhrál Marek Kellner – Fenix SKI Team Jeseník, mezi muži do 59 let byl nejlepší chotěbořský Josef Schwarz a konečně trať v kategorii nad 60 let nejrychleji pokořil František Hájek – FGT Stolany. Nejlepší formu mezi ženami do 34 let ukázala Lenka Dušková z českotřebovského ISCAREXu, když zvítězila v čase 28 minut a 39 sekund. Ženskou kategorii nad 35 let pak vyhrála Anna Krátká z Hvězdy Pardubice.