PARDUBICE, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V jedné z pardubických restaurací se uskutečnila tisková konference k druhému ročníku tenisového turnaje Rieter Open, v jehož rámci budou hráči bojovat o body do žebříčku ATP.

Měření sil tenistů, z nichž někteří patří mezi 300 nejlepších hráčů světa, bude odstartováno na pardubických dvorcích 25. června kvalifikací. Hlavní část turnaje s dotací 25 tisíc dolarů bude hrát 32 účastníků. Chybět nebudou zahraniční hvězdy i medailisté z loňského premiérového ročníku. “Jako největší lákadlo bych zmínila německého reprezentanta Andrease Becka, který v minulosti byl 33. hráčem světového žebříčku. Určitě se zde objeví loňští finalisté Marek Michalička a ukrajinský reprezentant Smirnov,” uvedla ředitelka Rieter Open Pardubice Eva Nováková.

Pardubické klání vyvrcholí 2. července. Konání Rieter Open v Ústí nad Orlicí je naplánováno na termín od 2. do 9. července. Sobota bude patřit šampionátu partnerů a sponzorů. V dalších dnech se rozběhne samotný turnaj s dotací 10 tisíc dolarů. “My máme stav přihlášek k 20. červnu. V té listině je řada zajímavých jmen, například Jan Šátral, loňský finalista Rakušan Maximilian Neuchrist, Robin Staněk a další mladí talentovaní hráči,” řekl k obsazení orlickoústeckého turnaje jeho ředitel Vladimír Vaněk.

Jména držitelů pohárů z obou klání se dozvíme 9. července.