ČESKÁ TŘEBOVÁ – Park Javorka se opět stal dějištěm běžeckého klání. V jeho rámci poměřili síly závodníci v několika kategoriích. “Účast se nám v průměru pohybuje okolo 250 závodníků. Letos jich bylo přibližně 280,” sdělil OIK TV ředitel závodu Aleš Stránský.

Vrchol sportovní události pod názvem “Běh Javorkou” obstaralo měření sil na trati o délce šesti kilometrů. Tato vzdálenost byla rozdělena do pěti kol. Jeden okruh měřil 1200 metrů.

Hned po prvních metrech se v čele utvořila skupinka vedoucích závodníků. Na nejpřednějších pozicích se střídala dvojice Filip Záveský-Pavel Hrdina. Sérii klesání a stoupání nakonec nejrychleji dokončil Filip Záveský z Iscarexu Česká Třebová. Vítěze, který dosáhl času 18 minut 57 vteřin, stíhal druhý Pavel Hrdina. Vyslanec Atletického klubu Perná zaostal o 8 sekund. Za 19 minut a 12 vteřin závod dokončil třetí Ladislav Kučera z Iscarexu Česká Třebová.

Stejný klub reprezentovala také nejrychlejší závodnice. Tou se stala juniorka Michaela Stránská, která 6 kilometrů zdolala 21 minut 43 sekund. Druhou nejrychlejší ženou byla s časem 22 minut a 23 vteřin Martina Vévodová z AK Perná. Třetí doběhla za 23 minut a 4 sekundy Jana Jiroušková z RCR Bike Teamu Česká Třebová. Sportovní půlden v parku Javorka uzavřel lidový běh.