ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Velký sál Kulturního domu v Ústí nad Orlicí zažil další slavnostní večer. Vyhlášen byl 49. ročník ankety “Nejúspěšnější sportovec okresu Ústí nad Orlicí” za rok 2017.

První si pro své ocenění přišli fotbalisté z TJ Sokolu Libchavy, kteří se tak stali nejlepším Kolektivem z vesnic. Mezi Kolektivy mládeže dominoval SK Hokejbal Letohrad, konkrétně mladší dorost a starší žáci. V kategorii Jednotlivci žactvo se na stupni nejvyšším umístil letohradský biatlonista Luděk Abrahám, ocenění za něho ale přebral trenér Jiří Faltus. Mezi dorostenci a juniory na příčku nejvyšší vystoupal běžec Vojtěch Mlynář z Jiskry Ústí nad Orlicí. Za svoji práci již tradičně sklidili potlesk také úspěšní trenéři, rozhodčí a cvičitelé a Mimořádné ocenění předsedy Orlického sportovního sdružení si odnesl Daniel Suchánek ze Sportovního klubu kanoistiky z Vysokého Mýta. V Kategorii handicapovaných sportovců uspěli stolní tenisté Pavel Richter a Lukáš Schauer. Mezi pěti nominovanými Kolektivy dospělých zvítězila fotbalová Jiskra Ústí nad Orlicí, která postoupila do třetí nejvyšší fotbalové soutěže. Poté přišli na řadu tři Veteráni, první místo obsadil Vladimír Nebola z oddílu kulturistky TJ Spartaku Letohrad. Ocenění v kategorii Reprezentant bylo uděleno biatlonistovi Ondřeji Moravcovi, za něhož cenu převzal trenér Jiří Faltus a Sportovní hvězdou Deníku byla vyhlášena kickboxerka Eliška Zemanová z Falconu Kickbox Vysoké Mýto. Do Síně slávy byl uveden Miloslav Chvátil, nejvýraznější osobnost obnovy činnosti žamberského Tenisového klubu Tosk po roce 1969.

V hlavní kategorii – Jednotlivci dospělí, obsadila třetí místo cyklistka Monika Simonová z týmu Cyklotrénink František Trkal. Druhá příčka patří běžkyni Adéle Stránské z Iscarexu Česká Třebová a absolutním vítězem se celkově již pošesté stal běžec Robert Krupička z orlickoústecké Jiskry.

Kromě samotného vyhlašování zpestřilo průběh celého slavnostního večera také několik kulturních vystoupení.