ŘÍČKY V ORLICKÝCH HORÁCH – 55. ročník Skiinterkritéria je minulostí. Závod, kterého se v minulosti účastnili takové hvězdy světového lyžování jako sourozenci Kosteličovi, Ondřej Bank nebo Šárka Strachová tentokrát přivítal sportovní naděje z 11 zemí.

Slavnostního zahájení, které tentokrát proběhlo přímo v Říčkách v Orlických horách, se nezúčastnili pouze závodní výpravy, ale také řada hostů. Druhý den ráno čekalo na závodníky na vrchu nesoucím název Zakletý takřka ideální počasí. Úvodní den soutěží měli mladší i starší žáci a žákyně na programu slalom. První medaili vybojovala starší žákyně, Češka Elesse Sommerová a mezi mladšími žákyněmi dominovala Ellie Nordberg ze Švédska v čase 1:09,84, o pouhých 0,52 setin pomalejší byla Slovenka Rebeka Jančová. Kategorii starších žáků opanoval český závodník Jan Borák s celkovým časem 1:28,26. Pořadí na vedoucích pozicích mladších chlapců zůstalo ve druhém kole stejné jako v tom prvním a zlato si odvezl Štěpán Kroupa.

Po prvním dni byla v hodnocení zemí lídrem Česká republika, kterou následovalo Slovensko a o třetí místo se dělily výběry Švédska a Ukrajiny. Zakončení dne obstaralo slavnostní vyhlášení vítězů s ohňostrojem, na které závodníci přišli za doprovodu bubeníků ze ZUŠ Jaroslava Kociana.

Druhý den se podmínky na trati poměrně výrazně změnily a slunečné počasí nahradily mlhy. Na programu byl tentokrát obří slalom, který se v mladších kategoriích jel pouze jednokolově a nejrychlejšími nejmladšími ve startovním poli byli dva vyslanci se Slovenska, konkrétně Rebeka Jančová a Adrián Petruf. Starší žákyně Barbora Zíková po prvním kole vedla, svou pozici obhájila a mohla se tak radovat z vítězství. Mezi staršími chlapci se v obou kolech nejlépe s podmínkami na trati vypořádal Adam Klíma a celkový čas 1:33,76 znamenal první místo.

Krátce po dojetí proběhlo za účasti hejtmana Pardubického kraje a místostarosty Ústí nad Orlicí Jiřího Preclíka slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen vítězům.