ŘÍČKY V ORLICKÝCH HORÁCH – Do Říček v Orlických horách se opět sjeli mladí lyžaři a lyžařky z celého světa. 56. ročníku dvoudenních závodů nesoucích název Skiinterkriterium se zúčastnily výpravy ze 14 zemí, nejúspěšnější byla ta slovenská.

První soutěžní den byl na programu slalom. Mezi dívkami do 14 let zvítězila Nikola Repaská a v kategorii do 16 let nenašla přemožitelku Rebeka Jančová. Mezi mladšími chlapci kraloval Robert Ruffini. Všichni tři hájí barvy Slovenska. Pomyslný prapor domácích lyžařů zdvihl pouze Čech Štěpán Kroupa, který vybojoval první pozici mezi staršími chlapci. Druhý den byl na programu obří slalom. Mezi mladšími dívkami opět vyhrála Slovenka Nikola Repaská a mezi chlapci její reprezentační kolega Robert Ruffini. Starší závodníci jeli již dvoukolově, nejlepší Češkou v celém hodnocení obřího slalomu byla Tatiana Tobolková, které patří pátá příčka. Vítězství v obřím slalomu vybojovala Slovenka Rebeka Jančová.

Po prvním kole starších chlapců vedl taktéž Slovák – Miroslav Ilavský. V druhém kole byl ale rychlejší domácí reprezentant Adam Linhart a Miroslav Ilavský se musel spokojit s druhým místem.

Absolutními vítězi 56. Skiinterkritéria se stali vyslanci Slovenska Robert Ruffini a Rebeka Jančová.