ÚSTÍ NAD ORLICÍ – První lednovou sobotu se běžel tradiční běh do vrchu na Andrlův chlum. Letošního 45. ročníku se účastnilo pěkných 122 běžců v 10 kategoriích. Kromě některých rozblácených částí 2,5 km dlouhé trati, s převýšením 209 metrů, přálo závodům pěkné slunečné počasí..

Nejrychlejším závodníkem letošního ročníku závodu se stal Jakub Stejskal ze Skialp Dolní Morava s časem rovných 10 minut. Druhým nejrychlejším závodníkem byl ve stejné kategorii Tomáš Kubelka z domácí TJ Jiskra Ústí nad Orlicí s časem 10 minut a 1 sekundu. Třetím nejrychlejším závodníkem se stal Jan Herda z SKP Nymburk s časem 10 minut a 8 sekund.

Mezi něžným pohlavím byla nejrychlejší Adéla Stránska z Iscaxrexu Česká Třebová časem 10 minut a 57 sekund. Druhá skončila Barbora Nováková ze Sokolu Kunvald a třetí Jana Matyášová startující za tým SILVITA s.r.o. Ústí nad Orlicí.

Nejstarším závodníkem byl Jiří Soukup z TJ LIGA 100 Hradec Králové s časem 42 minut a 39 sekund, který se závodů účastní pravidelně. Letos pan Soukup oslaví úctyhodných 91 let.

Rekord trati drží Miroslav Vítek z roku 1998 a to s neuvěřitelným časem 8 minut a 40 sekund.