LANŠKROUN – Ve městě a okolí se jel 29. ročník cyklistického závodu pod názvem “Regionem Orlicka”. V minulosti toto měření sil kadetů a juniorů vyhráli například Leopold König či Peter Sagan. Na náměstí Jana Marka Marků se na start úvodní části čtyřetapového měření sil postavilo 148 závodníků.

V pelotonu se objevili jak chlapci, tak dívky z České republiky, Slovenska, Německa, Polska, Rakouska a Belgie. V první fázi závodu kroužili cyklisté a cyklistky na trase Lanškroun – Rudoltice – Ostrov a Lanškroun, s vrchařskou prémií v prostoru Lískového kopce. Zmíněný okruh o délce jedenácti kilometrů museli závodníci na cestě do cíle objet sedmkrát. Na konci posledního kola se v cílové rovince do čela prodral Toni Franz z Německa. Stejnou zemi reprezentovali i druhý Andy Beran a třetí Poul Rudolph.

Dominance německých cyklistů pokračovala až do konce 29. ročníku. Jeho celkovým vítězem se stal Till Zetzsche. Stříbro si vyjezdil Tobias Nolde. Nadvládu našich západních sousedů narušil třetím místem Jiří Šorm z České republiky.