ČESKÁ TŘEBOVÁ – Vernisáž výstavy betlémů s názvem Veselé vánoční hody se konala v podvečer prvního adventu. Poprvé jsou betlémy vystavovány v nových prostorách zrekonstruovaného Městského muzea.

Úderem páté hodiny odpolední se úvodního slova vernisáže ujala ředitelka Městského muzea Jana Voleská a přivítala návštěvníky, kteří se přišli podívat na již tradiční výstavu betlémů. Hudební doprovod obstaral student Janáčkovy akademie múzických umění, houslista Karel Hampl. Poté pronesl krátký proslov host vernisáže, a to jeden z nejmladších členů Českého sdružení přátel betlémů, litomyšlský student Karlovy univerzity  Vojtěch Večeře.

Návštěvníci vernisáže si mohli prohlédnout celkem třináct betlémových celků z různých materiálů. Malbu na papíře, dřevořezbu či mechanický betlém doplňovaly i dva největší Jankelovy betlémy. Vystaveny byly také obrazy českotřebovských výtvarníků, kteří na svých dílech zachytili různá zákoutí města v zimním období. K této výstavě probíhá doprovodný program pro mateřské a základní školy, kdy si samy děti mohou vyrobit svůj betlém. Výstava je přístupná denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin do 6. ledna. Během vánočních svátků je však přístup omezen.