ČESKÁ TŘEBOVÁ – V průběhu měsíce února si veřejnost mohla v “Kulturním centru Česká Třebová” prohlédnout tvorbu Michala Horáka. Výstava byla pojmenována “Díky Janům, Václavovi, Jiřímu a Vladimírovi…”

Neobvyklým názvem expozice a jednotlivými díly vzdal autor hold lidem, kteří nějakým způsobem zasáhli do jeho života. Ať už to byli Janové Palach, Steklík či Zrzavý nebo Jiří Kolář, Václav Boštík a Vladimír Boudník. “Je to průřez tvorbou, by se dalo říct. Jsou to věci z 90. let a v současnosti fotografie,” představil výstavu výtvarník Michal Horák.

Při pozorném zkoumání jednotlivých exponátů si milovníci umění mohou povšimnout konkrétních odkazů, ale celkově jsou vystavovaná díla abstrakcí. Zároveň však mají pomyslného společného jmenovatele. “Jsou to vzkazy a odpovědi, nebo otázky a jejich řešení, dejme tomu. Vždycky člověk, když se dostal do nějakého stavu, tak ten stav potřeboval vyřešit. Jedno z těch řešení bylo ten obraz,” uvedl Michal Horák.

Tentokrát se tvůrce prezentoval svými fotografiemi, obrazy a plastikou. Možná už teď se ale můžeme těšit na to, co nabídne příště. “Můj sen, i když bych to asi neměl říkat, když je to můj sen, je spojit obraz s hudbou,” prozradil Michal Horák.

Výstava “Díky Janům, Václavovi, Jiřímu a Vladimírovi…” je v Kulturním centru Česká Třebová k vidění do 28. února.